Kristof is woonzorgmedewerker.

Kristof is een woonzorgmedewerker die recent bij ZorgSaam aan de slag is gegaan na jarenlang in België te hebben gewerkt. Ben jij benieuwd waarom hij is overgestapt? Lees dan het volledige verhaal van Kristof 😊!

Kristof is een woonzorgmedewerker die recent bij ZorgSaam aan de slag is gegaan na jarenlang in België te hebben gewerkt. Ben jij benieuwd waarom hij is overgestapt? Lees dan het volledige verhaal van Kristof 😊!

Hoe ben je bij ZorgSaam terecht gekomen?
Mijn moeder doet reeds 6 jaar vrijwilligerswerk op de Blaauwe Hoeve in Hulst en vertelde over de leuke sfeer op de werkvloer.

Leuk! Dat is mooi om te horen! En in welke functie ben jij werkzaam?

Ik ben daar werkzaam als woonzorgmedewerker op de afdeling Ulsters Voske.

En wat heeft jou doen solliciteren bij een Nederlands bedrijf?
Op advies van mijn collega uit België die stage verpleegkunde liep bij ZorgSaam en enkel lovende woorden had over de goede structuur en werking.

Alleen maar complimenten en mooie dingen om te horen! Wat vind jij het grootste verschil tussen werken in Nederland en België?
In België ligt de druk op het personeel erg hoog. Dikwijls draaiden wij daar slechts met 2 mensen een dienst voor een afdeling van 35 bewoners, waardoor het onmogelijk werd om goede zorg aan onze mensen te verlenen. In Nederland is er ook een te kort aan zorggevers maar zijn de afdelingen kleiner en het bewonersaantal ligt lager waardoor we wel de zorg kunnen geven die de bewoners verdienen.

Ik snap dat dat dit een groot verschil is. En uiteindelijk kies je natuurlijk voor de zorg, omdat je warme zorg wilt verlenen. Omtrent de administratieve lasten: hoe heb jij jouzelf laten informeren over de verschillen in wetgeving tussen België en Nederland?
Ik woon zelf in Nederland dus ik had reeds informatie van kennissen over de wetgeving in Nederland.

Heb je handige tips voor collega’s uit België die overwegen een overstap te maken naar Nederland?
Zeker in orde zijn met je ziekteverzekering want dat is een groot verschil met België. Zorg ook dat je het juiste diploma hebt voor de baan die je wil uitoefenen. Gelukkig biedt ZorgSaam een waaier aan opleidingen om het niveau te behalen dat je nodig hebt.

Waarom zouden ze een overstap moeten maken?
In Nederland is alles anders ik zeg altijd tegen kennissen en familie dat ze dat zelf moeten ontdekken.

Dat is een mooie afsluiter. 😊 Ben jij benieuwd hoe het is om bij ons te werken en wil je dit ervaren voordat je de knoop doorhakt? Neem dan contact op met recruitment via recruitment@zzv.nl of via 0115-688298. Er kan dan een meeloopdag worden afgestemd.